Pregledi

Veterinar Božinović, Zemun

Pregledi

Za razliku od ljudi, naši kućni ljubimci nam ne mogu reći da imaju problem kao što je zubobolja, bol u uhu, oslabljen vid ili bol u stomaku. Tek kada takvi problemi postanu veoma ozbiljni, spoljašnji znaci da je vaš ljubimac u nevolji postaće očigledni.

Na primer, tako što će postati letargični, pokazujući znakove bola (npr.  šepavost, poteškoće u ustajanju, skakanju, plač, ne želeći da budu dodirnuti itd.), udaraće u stvari ili odbijati hranu.

 

Stoga je veoma važno da vaši kućni ljubimci budu redovno pregledani od strane veterinara kako bi se ovi problemi uočili na početku.

 

Zdravstveni pregledi, koji uključuju opšti fizički pregled obavljaju naši veterinari svaki put kada vakcinišu životinju. Redovna vakcinacija – koja je preporučljiva za pse, mačke i zečeve – stoga pruža odličnu priliku za vašeg kućnog ljubimca da ima godišnji pregled, kao i da postavite pitanja o zdravlju vašeg ljubimca. Naši veterinari će vam takođe ponuditi savete o redovnoj brizi za vašeg ljubimca, kao što su vežbanje, ishrana, gliste i kontrola buva, drugih ektoparazita i zubna nega.

Ovo su veoma važni aspekti održavanja vašeg ljubimca zdravim što je više moguće. Kao deo našeg paketa dobrodošlice za nove štence i mačiće, nudimo besplatan zdravstveni pregled u dobi od 6 mjeseci za one kućne ljubimce koji su imali početni kurs vakcinacije štenaca ili mačića (i prateće zdravstvene provere) kod nas.

 

Iako zdravstveni pregledi koji se obavljaju u vreme godišnje vakcinacije mogu biti dovoljni za opšte zdravlje kućnih ljubimaca u najranijoj životnoj dobi, u nekim slučajevima potrebne su češće provere (npr. to bi moglo da važi za kućne ljubimce u trudnoći, starije, gojazne ili one koje  imaju trajne zdravstvene probleme) – Vaš veterinar će vas posavetovati o tome koji su najprikladniji intervali za zdravstvene preglede vašeg ljubimca.

 

Molimo, ne ustručavajte se da nas kontaktirate ukoliko želite da vaš ljubimac prođe zdravstveni pregled.

Call Now Button